Σχέση Ζωδίων και Διατροφής

από Μαρίλια Ιωάννου
Σχέση Ζωδίων και Διατροφής

Ένα άρθρο της Αννας Χατζηχρήστου μέσα απ το οποίο θα μάθουμε ποια η σχέση των ζωδίων με τη διατροφή.

Τα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Τοξότες, αγαπούν το πρωινό ξύπνημα.

Έχουν ευαισθησία στο κυκλοφορικό σύστημα, και έντονο βήχα στις αδιαθεσίες τους. Αναρρώνουν όμως σχετικά γρήγορα. Σε περιόδους άγχους εκτονώνονται στο φαγητό. Ωστόσο συνηθίζουν να απολαμβάνουν όλες τις γεύσεις των φαγητών.

Πρέπει να αποφεύγουν τις τροφές που επιβραδύνουν την λειτουργία του αίματος. Οτιδήποτε λιπαρό, ή ακόμα τα οινοπνευματώδη και το αλάτι. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην ισορροπία του οργανισμού τους. Βρίσκεται στα μανιτάρια, καρότα, μπρόκολα, αβοκάντο, σκόρδο και φυστικοβούτυρο.

Τα ζώδια της Γης, οι Παρθένοι, οι Ταύροι και οι Αιγόκεροι, συνήθως κοιμούνται νωρίς. Επειδή παρουσιάζουν έντονα συμπτώματα στα κρυολογήματα αργούν να αναρρώσουν.

Η ευαισθησία τους είναι στα οστά. Συνήθως ελέγχουν το φαγητό τους, εκτός από τους Ταύρους που είναι περισσότερο λαίμαργοι. Η διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες ή ασβέστιο. Το γάλα, το τυρί, το σκούρο ρύζι, τα φασόλια, το λεμόνι και το κρέας εκτός από χοιρινό. Καλό είναι να αποφεύγουν το κάπνισμα τα οινοπνευματώδη και τα ξερά φρούτα.

image

Τα ζώδια του αέρα οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, αργούν να κοιμηθούν το βράδυ ενώ στα κρυολογήματα έχουν μέτρια αντίσταση. Παρουσιάζουν ευαισθησία στα νευρικό τους σύστημα επειδή είναι πολύ ανήσυχα. Η βιταμίνη Β12 καταπραΰνει τα νεύρα και την πνευματική κόπωση. Τη βρίσκουμε στο κρέας, τα πορτοκάλια, και τις σαλάτες. Καλό είναι να αποφεύγουν τα αυγά, το βούτυρο και τα γλυκά.

Τα ζώδια του νερού, οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί, και οι Ιχθείς συνήθως θέλουν να ξυπνούν αργά. Αργούν να αναρρώσουν από τα κρυολογήματα και έχουν συνήθως έντονο βήχα. Το πεπτικό σύστημα και η υπόταση είναι τα ευαίσθητα σημεία τους. Οι τροφές με κάλιο, φράουλες, μπανάνες, πατάτες, πεπόνι, πορτοκάλια, καρότα και τόνος, αποτελούν τη σωστή διατροφή τους. Για την καλύτερη διάθεσή τους και για την καλή διατήρηση της ισορροπίας τους καλό είναι να αποφεύγουν το κακάο, την ζάχαρη και τα οινοπνευματώδη.

 
Σχέση Ζωδίων και Απιστίας
Προηγούμενο άρθρο
Σχέση Ζωδίων και Απιστίας