...κουρεύτηκες;

από Μαρίλια Ιωάννου

...κουρεύτηκες; Γυναικώματα Άρθρα

Γυναικεία έκδοση του κουρέματος:

Γυναίκα1: Ω Θε μου, έκοψες τα μαλλιά σου! Καλέ πώς σου πάνε; Θαύμα!

Γυναίκα2: Λες; Εγώ δεν ήμουν της ίδιας άποψης όταν τα είδα στον καθρέφτη. Θέλω να πω δεν τα βρίσκεις υπερβολικά κατσαρά;

Γυναίκα1: Κύριε των Δυνάμεων, όχι! Είναι τέλεια. Κι εγώ θα ήθελα να τα κόψω σε αυτό το στυλ αλλά είμαι πολύ στρογγυλοπρόσωπη και δε θα μου πηγαίνουν. Μάλλον είναι καλύτερα να τ'αφήσω ως έχουν.

Γυναίκα2: Μιλάς σοβαρά; Εγώ το πρόσωπό σου το βρίσκω αξιολάτρευτο. Και θα μπορούσες χωρίς πρόβλημα να κάνεις μία από αυτές τις νεανικές κομμώσεις που είναι αυτή την εποχή της μόδας. Θα είσαι υπέροχη! Θα'θελα κι εγώ να το κάνω αλλά φοβάμαι ότι θα φαίνεται ο λαιμός μου.

Γυναίκα1: Μα τι λες χρυσή μου; Εγώ πολύ θα ήθελα να έχω ένα λαιμό σαν τον δικό σου. Και τι δε θα'κανα για να κρύψω τις ωμοπλάτες μου.

Γυναίκα2: Καλέ τρελλάθηκες; Ξέρω κοπέλλες που θα έδιναν ό,τι είχαν και δεν είχαν για ν'αποκτήσουν ωμοπλάτες σαν τις δικές σου. Κοίτα τι ωραία που σου πηγαίνουν όλα τα ρούχα; Κοίτα τα δικά μου χέρια πόσο κοντά είναι; Αν είχα κι εγώ λίγο μεγαλύτερες ωμοπλάτες θα μπορούσα να φοράω ό,τι ρούχο γουστάρω.

Γυναίκα1: Αχ μη λες σαχλαμάρες και με κάνεις και γελάω! Αφού όλοι οι άνδρες πέφτουν στα πόδια σου! Αχ, πέρασε η ώρα κι έχω αργήσει, πρέπει να σ'αφήσω, τσάο τσάο!

Γυναίκα2: Γεια σου χρυσή μου!


Ανδρική έκδοση:

Ανδρας1: Μπα, κουρεύτηκες;

Ανδρας2: Ναι

Υ.Γ Όταν διάβασα αυτό το ανέκδοτο, ήμουν πεπεισμένος ότι κοροϊδεύει τις γυναίκες. Το διηγήθηκα που λέτε σε μια παρέα και οι κοπέλλες της παρέας ξέσπασαν σε ακατάπαυστα γέλια. Αφού σταμάτησαν να γελάνε είπε η μία προς μεγάλη μου έκπληξη "επιτέλους, ένα ανέκδοτο που λέει την αλήθεια για τους άνδρες. Το μόνο που ξέρουν να πουν όταν τους ρωτάς αν κουρεύτηκαν είναι ένα ξερό ναι ή ένα ξερό όχι, ενώ οι γυναίκες κοίτα πόσα έχουν να σου πουν, γιατί ξέρουν να αναλύουν τα πράγματα και να ψάχνουν την ουσία των πραγμάτων". Και εν συνεχεία άρχισε να επαναλαμβάνει "κουρεύτηκες-ναι, κουρεύτηκες-ναι" και να γελάει όλο το υπόλοιπο βράδυ.