Πως να Μπερδέψετε το Notepad των Windows

από Μαρίλια Ιωάννου
Πως να Μπερδέψετε το Notepad των Windows

Το ότι τα Windows δεν έχουν ούτε ένα bug είναι παγκοσμίως γνωστό.. ή μάλλον όχι;

Το ότι όλα τα λειτουργικά Windows που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα δεν έχουν το παραμικρό bug είναι παγκοσμίως γνωστό.. ή μήπως όχι; Πρόσφατα ένας συνεργάτης, μου έδειξε ένα μικρό bug του αγαπημένου μας Notepad το οποίο μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς είτε σε XP, είτε σε Vista είτε ακόμη και σε 98 ή 95 αλλά σίγουρα και στα Windows που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Όσοι τρέχετε σε περιβάλλον Linux τότε δυστυχώς ατυχήσατε!

Στοιχηματίζω ότι αυτό το bug βρίσκεται μαζί μας εδώ και δεκαετίες χωρίς σχεδόν κανείς να το έχει προσέξει ή να ασχοληθεί ιδιαίτερα μαζί του. Εγώ μόλις σήμερα πληροφορήθηκα για αυτό και πραγματικά έμεινα με την απορία πώς εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως. Μήπως επειδή σχεδόν κανείς (ή μάλλον τελείως κανείς) δεν ασχολείται με αυτό το πρόγραμμα; Πάντως μην ανησυχείς. Αν το δοκιμάσεις δεν θα διατρέξει κανένα κίνδυνο ο υπολογιστής σου ούτε είναι κάποιου είδους virus που θα χρειαστεί να ενημερώσεις το antivirus σου για να προστατευτείς απ' τις κακές προθέσεις του :p. Το συγκεκριμένο bug προκαλεί απλά μια απρόσμενη δυσλειτουργία στο Notepad. Πριν το δοκιμάσεις όμως βεβαιώσου με σιγουριά ότι έχεις όλα τα άλλα παράθυρα του δωματίου κλειστά, ανοικτά τα Windows του υπολογιστή και ανοικτή τελείως την πόρτα για γρήγορη διαφυγή σε περίπτωση έκρηξης.

Μπαίνουμε λοιπόν στο κυρίως μενού για το μπέρδεμα του Notepad μας..

1. Πρώτα άνοιξε ένα νέο παράθυρο του Notepad. (του notepad όμως και όχι του office ή του word ούτε οποιουδήποτε άλλου κειμενογράφου. Μόνο Notepad!)

2. Πληκτρολόγησε ακριβώς αυτό (χωρίς τα εισαγωγικά): 'this app can break'

3. Αποθήκευσε το αρχείο txt κάπου στον σκληρό σου δίσκο.

4. Κλείσε το Notepad.

5. Άνοιξε το αρχείο που αποθήκευσες κάνοντας διπλό κλικ πάνω του.

Αυτό που λογικά έχεις παρατηρήσει τώρα είναι ότι αυτό που έγραψες στο αρχείο δεν έχει εμφανιστεί αλλά τη θέση του πήρε κάτι άλλο!

Για κάποιο περίεργο λόγο που μόνο τα σαΐνια οι προγραμματιστές της Microsoft γνωρίζουν, το Notepad έχει μπερδευτεί :-)

JTN PANEL