11 Συμβουλές Για Να ΜΗΝ Γίνεις Καμενος

από Μαρίλια Ιωάννου
11 Συμβουλές Για Να ΜΗΝ Γίνεις Καμενος

Σίγουρα θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ο καθένας μας κατάφερε να «ξεκολλήσει» από το παιχνίδι που..

Αγαπητέ αναγνώστη, ψυχραιμία! Για να διαβάζεις το άρθρο αυτό, σημαίνει πως αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα με τον ιό του καψίματος. Μην ανησυχείς όμως! Το περάσαμε όλοι μας, και βρήκαμε (τουλάχιστον εγώ) διάφορους τρόπους αντιμετώπισης, τους οποίους εάν τους μάθεις και εσύ θα σε βοηθήσουν πολύ στην προσπάθεια σου να ξεπεράσεις τη κατάσταση αυτή.

Έφτασε πια η ώρα να καθίσεις και να σκεφτείς ένα σημαντικό πράγμα!

Τι αξίζει περισσότερο; Ο υπολογιστής και οι εικονικοί σου φίλοι με ονόματα τύπου (bamias8, noobkiller κ.τ.λ) ή η πραγματική ζωή που στο κάτω κάτω της γραφής, έχει και πιο ρεαλιστικά γραφικά βρε αδερφέ! ??

Διαβάζοντας τις παρακάτω συμβουλές, πιστεύω πως θα βοηθηθείς αρκετά σε αυτή σου την προσπάθεια για αποτοξίνωση.

11 Συμβουλές Για Να ΜΗΝ Γίνεις «Καμένος»:

1) Πάρε ότι CD από εθιστικά παιχνίδια που μπορεί να έχεις και σπάστα!! Όλα.. μα όλα!

2) Κάνε απεγκατάσταση κάθε είδους παιχνίδι από τον υπολογιστή σου.

3) Άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνεις έξω, να γνωρίζεις κόσμο και πάνω από όλα μη ξεχνάς τους φίλους σου! Αυτοί είναι που θα σε βοηθήσουν πιο πολύ από κάθε άλλον στο να ξεπεράσεις το πρόβλημα αυτό.

4) Βρες κοπέλα! Επειγόντως!! Τώρα! Ακόμη και εάν είναι λιγάκι άσχημη.

5) Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή μόνο για εποικοδομητική χρήση (διαβάζοντας Γελαστό Χειλάκι). Τουλάχιστον οι ώρες που θα αφιερώνεις στον υπολογιστή, όλο και κάπου θα σου χρησιμεύσουν.

6) Να απορρίπτεις κάθε πρόσκληση που θα σου γίνεται από γνωστούς και φίλους για να πάτε σε internet cafe (τουλάχιστον μέχρι να είσαι σίγουρος πως έχεις απεξαρτηθεί εντελώς).

7) Ψάξε για δραστηριότητες που να σου αρέσουν και ασχολήσου με αυτές. Έτσι θα αξιοποιείς τον χρόνο σου αλλού και ευχάριστα.

8) Προτού ακολουθήσεις τη συμβουλή νούμερο 2, φρόντισε να αλλάξεις τους κωδικούς σου στα παιχνίδια που έπαιζες ή ακόμα καλύτερα δώσε τους κωδικούς σου σε κάποιον φίλο σου (εχθρό σου) και πες του να τους αλλάξει και να τους κρατήσει γι’ αυτόν.

9) Εάν βρίσκεσαι σε απελπιστική κατάσταση με το θέμα «κάψιμο» και θες επειγόντως μία άμεση λύση, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να «κόψεις» το internet (είτε μεταφορικά , είτε κυριολεκτικά έχει το ίδιο αποτέλεσμα), διότι ένα παιχνίδι όταν παύει να είναι διαδικτυακό χάνει το ενδιαφέρον του.

10) Βάλε ένα χρονικό όριο στην ασχολία σου με τον υπολογιστή! Μιάμιση ώρα την ημέρα είναι αρκετά καλά.

11) Go GET a LIFE!! Πίστεψέ με, ο πραγματικός κόσμος έχει μεγαλύτερες χαρές και απολαύσεις να σου προσφέρει από τον εικονικής πραγματικότητας κόσμο (virtual world).

Σίγουρα θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους ο καθένας μας κατάφερε να «ξεκολλήσει» από το παιχνίδι που του έχασε μέρες από τη ζωή του.

Μοιραστείτε τις ιδέες σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα άτομα αυτά! Διότι είναι αρρώστια και μάλιστα πολύ επικίνδυνη.

Οι 11 αυτές συμβουλές έχουν κυρίως επιτυχία σε παιχνίδια τύπου : WoW , Dota, Lineage, HoN, LoL, CounterStrike, και πολλά άλλα που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο νου.

Ελπίζω το άρθρο αυτό να βοηθήσει έστω και έναν νεαρό αναγνώστη! Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος…

Με μπόλικη αγάπη,

«Like»

Τσούκαλης Ανέστης