Πως να Ανακάμψετε Από Ένα Χωρισμό

από Μαρίλια Ιωάννου
Πως να Ανακάμψετε Από Ένα Χωρισμό

Πριν από περίπου 18 μήνες χώρισα από μια μακροχρόνια σχέση. Χρειάστηκα περίπου 6 μήνες μέχρι να την..

Το να βγω μαζί με μια γυναίκα, δεν είναι το πρόβλημα μου. Το πρόβλημα αρχίζει αργότερα, όταν αποκτήσουμε περισσότερη οικειότητα. Τότε θέλουν να ασκούν έλεγχο στη ζωή μου, αρχίζουν να με θέλουν αποκλειστικά δικό τους! Εγώ ακόμη δεν ξέρω τι θέλω (εκτός από το σεξ) αλλά δεν θέλω μερικές καλές γνωριμίες που έκανα να με αφήσουν και να φύγουν. Συχνά φίλοι μου λένε ότι θέλω και την τούρτα σωστή αλλά και τον σκύλο χορτάτο!!

Επίσης, μια κοπέλα που βγαίναμε μέχρι πρόσφατα ήθελε να ξέρει τα πάντα για όσες έβγαινα, λέγοντας μου πως η ειλικρίνεια είναι η βάση για μια καλή σχέση μεταξύ δυο ατόμων.Εγώ δεν θέλω να της λέω τίποτα, αφού προς το παρών δεν θέλω να αρχίσω κάτι νέο, άρα γιατί να υπάρχει αυτός ο έλεγχος κάθε στιγμή;

Θα ήθελα τα σχόλια σου παρακαλώ.

Γιάννης.

image
Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι μια γυναικά και ένας άνδρας πρέπει να περιμένουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ μερικούς μήνες προτού να αναπτύξουν οποιασδήποτε μορφής «σχέσης» μεταξύ τους.

Γι’ αυτό εγώ όταν βγαίνω με κάποια και με ρωτά εάν είμαι διατεθειμένος να αναπτύξω κάποιας μορφής «σχέση» μαζί της, ή αν βγαίνω με άλλες κοπέλες, απαντώ κάπως έτσι:

«Κατ’ αρχής, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα για κάποιο άντρα και μια γυναίκα να μπουν σε διαδικασία ΣΧΕΣΗΣ προτού γνωρίζουν ο ένας τον άλλο για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 3-6 μήνες. Ένας λόγος που αρκετές σχέσεις τελειώνουν τόσο ΣΥΝΤΟΜΑ είναι επειδή και οι 2 δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο καλά πριν να προχωρήσουν. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να μιλάμε για άλλα άτομα που πιθανό να βγαίνουμε στο διάστημα που βρισκόμαστε στο στάδιο της γνωριμίας αφού δεν νομίζω να έχει και τόση σημασία. Είναι λογικό να βγαίνουμε και με άλλους.» – και τότε τελειώνω την συζήτηση του θέματος εδώ.

Όπως ίσως θα έχεις καταλάβει, πραγματικά το εννοώ αυτό και της μιλάω με ειλικρίνεια.

Κλείνοντας, μου φαίνεται ότι έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι σε μια στενή σχέση με κάποια γυναίκα, και τώρα συμπεριφέρεσαι με αυτές που απλά βγαίνεις σαν να βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση μαζί τους. Έτσι τις βάζεις σε «ρυθμό σχέσης» και τότε αρχίζουν τις ερωτήσεις και τη συμπεριφορά σαν να είστε σε σχέση.

Συχνά, το τέλος μιας σχέσης είναι μια «δεύτερη ευκαιρία» να γνωρίσεις μια άλλη γυναικά που θα ταιριάζετε περισσότερο.