4 αλήθειες σχετικά με τις γυναίκες

από Μαρίλια Ιωάννου
4 αλήθειες σχετικά με τις γυναίκες

Άρθρα, Ανδρικά, 5 αλήθειες σχετικά με τις γυναίκες

***ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ***

Γεια σας, το όνομα μου είναι *****, είμαι 20 χρονών και μένω στην *****.  Είμαι φοιτητής και μου αρέσει κάποιο κορίτσι απ’ την σχολή μου. Αυτή είναι πολύ καλή μαζί μου και συχνά η συμπεριφορά της με κάνει να πιστεύω ότι νοιάζεται για μένα. Πρόσφατα, και αφού η χρονιά πλησίαζε προς το τέλος της, αποφάσισα να της ζητήσω τον αριθμό του τηλεφώνου της. Αυτή μου τον έδωσε. Την επόμενη μέρα την πήρα τηλέφωνο και η συζήτηση μας ήταν αρκετά ζωηρή. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο να με βαριέται. Ως εδώ όλα καλά. Μετά από μερικές μέρες την πήρα ξανά τηλέφωνο και δεν μου απάντησε, αν και προσπάθησα αρκετές φορές. Έτσι αποφάσισα και της έστειλα το ακόλουθο SMS, «Χωρίς εσένα η ζωή μου είναι ασπρόμαυρη. Χωρίς εσένα ο κόσμος μου είναι σκοτεινός. Χωρίς εσένα δεν μπορώ να πάω πουθενά. Χωρίς εσένα χάνω το φως μου. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!».

Μετά από 3 μέρες και αφού δεν πήρα καμία απάντηση μέχρι τότε, αποφάσισα να την ξαναπάρω. Την πήρα αρκετές φορές αλλά και πάλι τίποτα. Έτσι της έστειλα το ακόλουθο SMS, «ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ, ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!».

Δύο μέρες μετά και αφού δεν πήρα καμία απάντηση αποφάσισα να της πω όλη την αλήθεια και όλα όσα ένιωθα για αυτήν. Τουλάχιστο έτσι θα μάθαινα αν της άρεσα ή όχι. Έτσι της έστειλα το ακόλουθο SMS, «Γεια σου ***** μου. Σου έστειλα πολλά μηνύματα αλλά ΔΕΝ μου απάντησες σε κανένα. Ανησυχώ για σένα. Είναι όλα καλά; Βασικά.. θέλω να σου εξομολογηθώ κάτι.. μου αρέσεις. Στην πραγματικότητα σε αγαπώ. Κάθε στιγμή είσαι στο μυαλό μου, δεν σε ξεχνώ ποτέ… ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΕΙΨΕΙ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!».

Δύο ώρες μετά, μου έστειλε το ακόλουθο SMS, «Έλα ****. Ναι, πήρα όλα τα SMS σου. Είμαι μια χαρά μην ανησυχείς. Απολογούμαι που δεν σου απάντησα νωρίτερα. Τέλοσπάντων, θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι εγώ θέλω να είμαστε ΑΠΛΑ φίλοι. Λυπάμαι αν κατάλαβες λάθος. Δεν θέλω όμως να με παρεξηγήσεις.»

Με αυτό το μήνυμα δηλαδή, μου ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσει η κατάσταση μεταξύ μας και έτσι εγώ της έστειλα το ακόλουθο SMS (για να της πω αντίο), «Ευχαριστώ που μου απάντησες. Ελπίζω να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή και σε ευχαριστώ για όλα όσα μου έμαθες, γιατι μου έμαθες πολλά!». Μετά από αυτό, αν και δεν περίμενα καμία απάντηση της, μετά από λίγο μου έστειλε, «Πραγματικά είσαι πολύ καλός φίλος. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Καλές διακοπές και λυπάμαι αν σε έκανα να νιώσεις άσχημα :( ».

Τότε εγώ δεν της απάντησα ξανά πίσω. Μετά από 2 μέρες μου έστειλε το πιο κάτω μήνυμα, το οποίο με σύγχυσε τελείως.. «*****************…. Οι ΦΙΛΟΙ είναι σαν τα αστέρια… μπορεί να µην τους βλέπεις πάντα αλλά ξέρεις ότι ΠΑΝΤΑ βρίσκονται εκεί!!!»

Πραγματικά χρειάζομαι τη βοήθεια σου. Αυτό το κορίτσι, που ΠΟΤΕ προηγουμένως δεν μου απαντούσε, τώρα μου στέλνει από μόνη της αυτό το μήνυμα! Σε εκλιπαρώ, πες μου, τι εννοεί; Και.. εγώ τι πρέπει να κάνω; Νιώθω να την αγαπώ και όταν μου είπε ότι θέλει απλά να είμαστε φίλοι λυπήθηκα πολύ και θα μου ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνω φίλος μαζί της. Έτσι αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο να μην ξαναμιλήσουμε, όμως τώρα μου στέλνει αυτό το μήνυμα !! Χρειάζομαι την άποψη σου. Τι πιστεύεις για αυτό; Τι μου προτείνεις να κάνω; Να συνεχίσω να είμαι φίλος της; Πώς να της απαντήσω σε αυτό το τελευταίο την μήνυμα; Πρέπει να πω ότι εμένα μου αρέσει και την θέλω! Και κάτι τελευταίο.. αν με θέλει απλά σαν φίλο. Είμαι τόσο σημαντικός για αυτήν που δεν θέλει να με χάσει; Και γιατί;

Περιμένω την απάντηση σου.
Φιλικά,
*****

***ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ***

Ω ναι, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να νιώσω τον πόνο σου. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άντρας μπορεί να αναγνωρίσει αυτή την σειρά.

  • Γνωρίζεστε.
  • Βγαίνετε μαζί.
  • Αρχίζεις να νιώσεις έλξη για αυτήν.
  • Μοιράζεσαι τα αισθήματα σου μαζί της.
  • και τότε αυτή εξαφανίζεται.
  • την ψάχνεις παντού, της κάνεις 409 κλήσεις στο κινητό και της στέλνεις 1433 μηνύματα.
  • και τελικά εμφανίζεται για να σου πει ότι απλά σε βλέπει σαν φίλο, αλλά λυπάται που πλήγωσε τα αισθήματα σου.


Αχχ φίλε μου… Αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση σου αλλά χαλάρωσε και προσπάθησε να σκεφτείς ότι αυτό συνέβη όχι μόνο σε σένα, αλλά και σε εμένα, και σε εκατομμύρια άλλους άντρες σε όλο τον κόσμο. Και συμβαίνει κάθε μέρα ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ φορές, και θα συμβαίνει εις αεί.

Επέτρεψε μου να προσπαθήσω να αναλύσω το τι συνέβη στην ιστορία σου, επιτρέποντας έτσι τόσο σε σένα αλλά και σε άλλους να μην επαναλάβουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κατά την άποψη μου, τα θέματα που πρέπει να θίξω είναι τα εξης..

  1. Οι γυναίκες είναι περίπλοκα όντα και συχνά δρουν χωρίς καμία λογική (και οι άντρες το κάνουν αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο).
  2. Οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον και τελικώς ελκύονται σε συγκεκριμένους άντρες για λόγους που οι περισσότεροι άντρες είτε τους αγνοούν είτε δεν θέλουν να τους αποδεχτούν.
  3. Ο τρόπος που οι γυναίκες επικοινωνούν, πολύ συχνά δεν είναι τόσο ευθύς όσο θα θέλαμε εμείς οι άντρες.
  4. Όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να ανατρέψεις την κατάσταση και να την ξανακερδίσεις.

Ας αναλύσουμε λοιπόν αυτά τα 4 σημεία ένα προς ένα, και να δούμε πως σχετίζεται το κάθε ένα από αυτά με τιν περίπτωση σου…

1. Οι γυναίκες είναι περίπλοκα όντα και συχνά δρουν χωρίς καμία λογική (και οι άντρες το κάνουν αλλά με τελείως διαφορετικό τρόπο): Οι γυναίκες δρουν με βάση τα συναισθήματα τους, πολύ περισσότερο από όσο είσαι εσύ συνηθισμένος ως άντρας. Οι γυναίκες πηγαίνουν στα Starbucks και παραγγέλνουν καφέ χωρίς ζάχαρη, από πάνω όμως βάζουν ΣΑΝΤΙΓΙ. Το γεγονός ότι είναι χωρίς ζάχαρη ο καφές, τις κάνει να νιώθουν καλύτερα! Χωρίς αστείο, το βλέπω να συμβαίνει συνεχώς.. ! Μια γυναίκα μπορεί να ξοδιάσει 300 ευρώ για ένα παπούτσι το οποίο μπορεί να φορέσει 1-2 φορές μόνο.. ! Δεν προσπαθώ να κατηγορήσω τις γυναίκες.. απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω το πώς σκέφτονται, για να καταλάβεις τελικώς ότι δεν κάνουν πράγματα τα οποία σύμφωνα με την λογική σου θεωρούνται «σωστά». Μπορώ να σε βεβαιώσω μάλιστα, ότι σε θέματα σχέσεων, η λογική είναι κάτι το τελείως άγνωστο για αυτές! Αντιθέτως, οι άντρες είναι λίγο πιο λογικά όντα. Θα έκαναν σεξ με οποιανδήποτε. Οι γυναίκες όμως όχι.. αυτές θέλουν να κάνουν σεξ μόνο με όσους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. LOL !! Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι ότι δεν πρέπει να σκέφτεσαι το πώς θα «έπρεπε» να ήταν οι καταστάσεις. Η λέξη «πρέπει», να βγει από το μυαλό σου!! Άρχισε ένα καινούριο τρόπο σκέψης που να βασίζεται στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και όχι στην ΛΟΓΙΚΗ σου.

image
2. Οι γυναίκες δείχνουν ενδιαφέρον και τελικώς ελκύονται σε συγκεκριμένους άντρες για λόγους που οι περισσότεροι άντρες είτε τους αγνοούν είτε δεν θέλουν να τους παραδεχτούν: Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Οι γυναίκες δεν αποφασίζουν με τον εγκέφαλο τους για ποιον άντρα θα νιώσουν έλξη και για ποιόν όχι. Είναι κάτι που συμβαίνει απλά από μόνο του. Για να δημιουργηθεί η έλξη μέσα στη γυναίκα υπάρχουν κάποιες συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν. Είναι όπως ένα πάζλ που πρέπει να λυθεί µε τον κατάλληλο συνδυασµό. Που µπορεί να το λύσεις ακόµη και χωρίς να ξέρεις την «µαγική συνταγή».   Με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότεροι άντρες ελκύονται στην ΕΜΦΑΝΙΣΗ, οι γυναίκες ελκύονται σε ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Στην περίπτωση σου, έδειξες τον χαρακτήρα που συνήθως αποκαλέιτε  «συµπεριφορά Απελπισµένου». Τι συμαίνει αυτό; Ότι οι γυναίκες δεν ελκύονται σε άντρες που δένονται πάρα πολύ γρήγορα συναισθηµατικά µαζί τους. Με αυτό τον τρόπο χάνεται το µυστήριο και η πρόκληση άρα και το ενδιαφέρον της.  Την στιγµή που της τηλεφώνησες 31 φορές σε µια µέρα, το µόνο που πετύχαινες ήταν να κάνεις τα πράγµατα χειρότερα για σένα. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ Α∆ΙΑΦΟΡΟ, δίνοντας της έτσι χώρο για να δράσει αυτή. ∆ηµιουργώντας απόσταση µεταξύ σας για να σε πεθυµήσει.

3. Ο τρόπος που οι γυναίκες επικοινωνούν, πολύ συχνά δεν είναι τόσο ευθύς όσο θα θέλαμε εμείς οι άντρες: Αν µια γυναίκα δεν νιώθει για σένα ροµαντικά αισθήµατα, τότε πολύ απλά όταν έρθει η στιγµή που θα έπρεπε να τα πει, δεν θα τα πει. Με άλλα λόγια, µπορεί απλά να «εξαφανιστεί» για λίγο. Ή µπορεί να µην σου απαντά γρήγορα. Ή µπορεί να σου µιλά για άλλους άντρες.. δεν θα σου πει µε λόγια ότι δεν ενδιαφέρεται, αλλά θα το καταλάβεις από την συµπεριφορά της! Οι γυναίκες είναι περίπλοκες. Πάντα όταν θα θέλουν κάτι, θα προσπαθούν να σου το δείξουν µε έµµεσους τρόπους. Οι γυναίκες δεν λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη όσα λέτε µε λόγια. Προσπαθούν πάντα πίσω από όλα να βρίσκουν κρυµµένα µηνύµατα.  Αν γνωρίσεις κάποια και αµέσως µετά το πρώτο σας ραντεβού της πεις, «Μου αρέσεις, είσαι πολύ όµορφη και νιώθω πως σε αγαπώ», αυτό που θα ακούσει είναι, «Είµαι Απελπισµένος για σένα».  Ή αλλιώς, αν της πεις «Καληνύχτα, πάρε µε εσύ τηλέφωνο κάποια µέρα», θα το πάρει ως, «Είσαι πολύ βαρετή, αν θέλεις να µιλήσουµε ξανά θα πρέπει να µου τηλεφωνήσεις εσύ.»

4. Όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο, είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να ανατρέψεις την κατάσταση και να την ξανακερδίσεις: ∆υστυχώς, την στιγµή που µια γυναίκα σχηματίσει μέσα της την άποψη της για κάποιον, αυτό είναι σχεδόν Α∆ΥΝΑΤΟ να αλλάξει.  Σε περιπτώσεις σαν την δική σου που η κοπέλα σου είπε, «σε βλέπω απλά σαν φίλο», το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις έξω και να γνωρίσεις κάποια άλλη γυναίκα αλλάζοντας έτσι τη ζωή σου ΑΜΕΣΩΣ!.   Μην την περιµένεις να γυρίσει, απλά συνέχισε.  Αν αποδεκτείς το γεγονός και απλά χαθείς από τη ζωή της, τότε σκεφτόμενος µπροστά ένα µήνα ή και περισσότερο.. την στιγµή που εσύ θα βγαίνεις µε άλλες σέξι γυναίκες.. μόνο τότε µπορεί να σε δει µε άλλο µάτι και να επιστρέψει πίσω θέλοντας σε.  Η ζήλια είναι ένα ΠΟΛΥ ∆ΥΝΑΤΟ αίσθηµα παρακίνησης για τις γυναίκες το οποίο συχνά µπορεί να κάνει µια γυναίκα να αλλάξει τελείως την άποψη της για σένα ακόµη και αν της είχες δείξει συµπεριφορά Απελπισµένου στο παρελθόν.  Και ένα µυστικό: Μην προσπαθείς να το αλλάξεις. Απλά συνέχισε τη ζωή σου αποβάλλοντας το πάθος σου για αυτήν.

Flooxi